Jag kan inte sjukskriva mig från min egen sjukdom

Jag får ett mail från en arg arbetsterapeut. Jag har varit seg med att svara på hennes mail inför ett hembesök. Jag har förklarat hur jag mår just nu men hon är sur över att jag inte föreslagit tider då hon kan komma och hotar med att ställa in det efterföljande besöket på centrum för hjälpmedel.

Jag blir fan skitledsen. Jag har ju förklkarat att jag mår dåligt av ångest och är lite vimsig i huvudet. Det jag inte vill tänka på glömmer jag bort. Det är skitjobbigt. Om samma sak hände henne skulle hon kunna sjukskriva sig från jobbet, stanna hemma och vila upp sig. Men jag, jag får inte betalt för att träffa henne och alla handläggare. Jag gör det på min fritid och får inte betalt för det. Jag kan inte ta in en vikarie när jag inte orkar med hjälpmedelsutprovningar och läkarbesök. Jag måste vara där och jag kan inte sjukskriva mig från min egen sjukdom.

Nu glömmer jag henne. Jag har skickat iväg en lista med tider jag kan och en knäpp på näsan till henne. Nu ska jag på utflykt med lilla familjen. Myyys!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *